Ørestad Syd er i gang med at gennemgå en større forvandling til et attraktivt boligområde, hvor den lokale natur trækkes ind i bymiljøet og fællesskab er nøgleværdien bag designet af gademiljøet. Fra de tre hovedveje ledes besøgende og beboere ned ad tværgaderne til de private boliger samt det stemningsfyldte kultur- og byliv.

Holbøll har fået til opgave at etablere en af disse tværgader, som leder ud til Fælledpromenaden. Her skal vi bl.a. afgrave og bortskaffe 1.100 tons jord, etablere 100 meter ø700 vejvandledning, 255 meter ø110 dræn, tilslutte og påbore seks ø160-ø200 vejvandsledninger og lægge varmeblandet asfalt samt asfaltbeton over et samlet areal på ca. 1.100 m².

Designet af tværgaden er ikke kun praktisk orienteret, men prioriterer det æstetiske udtryk højt. Derfor er der store forventninger til kvaliteten af brolægningen af ledelinjer med chaussésten i asfalt, etableringen af græsarmeringsfliser og stålkanter for at beskytte de grønne græsområder og udførslen af det afsluttende muld- og plantningsarbejde.

Tidligere har Holbøll bl.a. haft fornøjelsen af at udføre det indledende jord- og kloakarbejde for Royal Arena, beton- og ledningsarbejdet ved promenaden omkring Ørestad Skøjtehal og Kalvebod Fælled Skole samt etablering af kanalafvanding på Richard Mortensens Vej. Det glæder os, at vi endnu engang kan være med i udviklingen af bymiljøet i Ørestad Syd.